Andere projecten

Naast de praktische en theoretische verkeerslessen kan een basisschool ook andere, aanvullende en ondersteunende activiteiten en projecten uitvoeren. Deze projecten worden veelal aangeboden door derden. Vaak worden ze gesubsidieerd door de provincie en/of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden bij de projectleider van het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel van het ROVZ

De volgende projecten vormen een goede aanvulling op het basismateriaal. Uitgangspunt blijft dat het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel streeft naar een structurele aanpak van verkeersveiligheid, daarom zijn deze aanvullende activiteiten geen doel op zich in de uitvoering, maar onderdeel van een groter geheel.

Het betreft:

Remwegdemo

De remwegdemo's worden door het ROVZ en VVN gratis aangeboden aan scholen. Scholen worden bij toerbeurt benaderd om deel te nemen. Jaarlijks zijn er meerdere remwegdemo-dagen verspreid over de provincie.

Remwegdemo

100% Verkeersveilig Event

Tijdens dit event krijgen basisschoolleerlingen (groep 7&8) scholen uit één regio of gemeente allerlei leuke en leerzame verkeerslessen aangeboden. De nadruk ligt hierbij op praktijk, ervaren en risicoherkenning. Het ROVZ organiseert dit event jaarlijks met een wisselende gemeente. De scholen in de betreffende gemeente worden benaderd om deel te nemen. 

100% verkeersveilig event Middelburg 2018

Reportage 100% verkeersveilig event Reimerswaal 2019

Project Dode Hoek

Dit project wordt door Transport en Logistiek Nederland (TLN) gratis aangeboden aan scholen.  U kunt de les aanvragenvia https://www.veilig-op-weg.nl/

Dodehoekles

Project "van 8 naar 1"

De overgang naar het Voortgezet Onderwijs betekent voor de meeste achtste groepers: fietsen over een langere route met onbekende en soms riskante verkeerssituaties. Voorbereiden kan dus geen kwaad! Dit project voorziet daarin. 

Schoolplein-Verkeersplein

Het verkeersplein kan op verschillende manieren worden gebruikt om er verkeerssituaties op na te bootsen en te oefenen. Daarbij kan vanzelfsprekend gebruik worden gemaakt van het materiaal uit de leskist Fietsvaardig, waarin ook de materialen voor Verkeerskunsten zijn opgenomen. Een andere optie is het aanbrengen van belijning e.d. op het plein.

Streetwise

Binnen dit project van de ANWB volgen leerlingen uit verschillende groepen gedurende een dagdeel ervaringsgerichte lessen. Op https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/streetwise/basisonderwijs vindt u alle informatie en kunt u zich ook aanmelden.

U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Andere projecten
U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Andere projecten